W naszym kąciku degustacyjnym można było skosztować pysznych przekąsek, które również są w naszym codziennym menu. Były to między innymi kanapki z pastą z kurczaka i suszonymi pomidorami, cukinii oraz koktajl mango-banan z tapioką. Staramy się, aby nasze potrawy były zróżnicowane oraz  z jak najmniej  przetworzonych produktów. Uwzględniamy  także ich wartość odżywczą.
Walorami cukinii jest to, iż jest łatwo strawna i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego, a zawarte w niej antyoksydanty mają znaczenie dla naszej odporności. Znajduje się w niej także kwas foliowy. Natomiast suszone pomidory to źródło potasu, żelaza i magnezu. Z kolei drób, posiada pełnowartościowe białko jak i witaminy z grupy B.
Mango, to także wartościowy produkt, w którym jest wiele witamin takich jak A,C,E,B oraz składników mineralnych. Tapioka oprócz cennych witamin ma również istotny wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego. 

Wakacje już minęły, przedszkola nadszedł czas. Nasz kącik degustacji  ponownie zaprasza Was. Zarówno rodzice jak i dzieci mieli możliwość skosztować przy naszym stoliku degustacyjnym kanapek, których walory smakowe podkreślała pyszna pasta z awokado. Przywiązujemy dużą wagę, aby nasze potrawy były zdrowe i posiadały różnorakie wartości odżywcze. W związku z tym, kładziemy nacisk na to, żeby były to naturalne
i nieprzetworzone produkty. Stąd też w naszym menu różnorodność past w tym między innymi z awokado. Owoc ten jest źródłem cennych składników. Posiada duże ilości witamin A i C. Zawiera również luteinę, która korzystnie wpływa na wzrok. Znajdują się w nim także enzymy poprawiające przemianę materii i pracę układu trawiennego, wapń, fosfor, potas żelazo jak i cenne nienasycone kwasy tłuszczowe. 


Rodzice oraz dzieci, mieli możliwość skosztowania w naszym kąciku degustacji pysznych kanapek z pastą awokado. Jest to jedna z propozycji w śniadaniowym menu.  Dokładamy wszelkich starań, aby nasze posiłki były pożywne i wartościowe, dlatego też,mamy na uwadze, jakośćproduktów oraz ich wartość odżywczą. Awokado to bardzo cenny owoc posiadający wiele właściwości leczniczych i prozdrowotnych. Zawiera istotne dla naszego organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe oraz potas i witaminy takie jak A, C, E. Jego regularne spożywanie ma ogromne znaczenie dla układu odpornościowego.

Panie pracujące w kuchni dbają o nasze przedszkolaki. Tym razem w ramach akcji ,,Zdrowy Przedszkolak" upiekły smaczne i zdrowe babki w kształcie zajączków. Nasze podwieczorki zawsze wyglądają pięknie i smakowicie.

Tym razem, rodzice oraz dzieci, mieli możliwość skosztowania co nieco słodkości.

Na naszej degustacji, pojawiło się pyszne ciasto jogurtowe z jabłkami.

Jest to własny wypiek, przygotowany przez nasze panie kucharki, który między innymi dzieci otrzymują na podwieczorek.

Znajdujący się w cieście jogurt naturalny, ma istotne znaczenie w diecie. Zawiera on bowiem probiotyki, które wspomagają i dbają o mikroflorę jelit, poprawiają trawienie oraz ułatwiają wchłanianie składników odżywczych. Posiada również, cenny i bardzo istotny wapń oraz kwas foliowy. Aby wzbogacić smak jak i wartość odżywczą w cieście znajduję się także jabłko, które jest bardzo lubiane przez dzieci. Owoc ten, zawiera witaminę C, wapń, żelazo oraz błonnik.